` S-klasa
   

 

 

Dizajn vrhunske klase!

S-Klasa predstavlja fascinaciju brenda Mercedes-Benz: legendarna i tradicionalna inženjerska stručnost definiše luksuzni segment u automobilskoj industriji. Nova S-Klasa može se doživjeti svim čulima – vidom, osjećajem, sluhom i mirisom – nudeći brojne inovacije u oblastima pomoći pri vožnji, bezbjednosti i interakcije. Mercedes-Benz oblikuje slijedeću generaciju individualne mobilnosti za naše doba inovacijama koje fokus stavljaju na ljude. Nova S-Klasa koristi digitalizaciju kako bi automobil empatično odgovorio na potrebe i želje vozača i putnika.

Druga generacija MBUX sistema (Mercedes-Benz User Experience) debituje u novoj S-Klasi. Još jedna prekretnica je interfejs između vozača, putnika i vozila: sa do pet ekrana u vozilu, neki sa OLED tehnologijom. Pritiskom na dugme, novi 3D ekran upravljačkog programa po prvi put omogućava prostornu percepciju scene sa stvarnim 3D efektom. Slično impresivna karakteristika je veliki head-up displej sa sadržajem proširene stvarnosti.

Koristeći kamere na gornjoj kontrolnoj tabli i algoritme za učenje, MBUX Interior Assist prepoznaje i predviđa namere putnika. To čini tumačenjem pravaca glave, pokreta ruku i govora tela, a odgovara odgovarajućim funkcijama vozila.

Aktivno ambijentalno osvjetljenje dopunjuje ambijentalno osvjetljenje dodatnim slojem svjetlosti. Sa oko 250 LED svjetala, aktivno ambijentalno osvjetljenje je intergisano u sistem pomoći pri vožnji, i može vizuelno da pojača njegova upozorenja. Dodatno, moguće su povrtane informacije kada se, na primer, koristi sistem za kontrolu klime ili 'Hey Mercedes' glasovni asistent.